53 Bournemouth

Residential

2010 / Singapore / Private Client

The detached dwelling is intended for a three-generation family of six. With a site length of 55 meters. The design strategy was to create an articulated elevation of protruding boxes, which breaks the monotony of the massing while at the same time, creates an interesting juxtaposition of spaces in between. Each of these boxes is highlighted in marine blue with a distinctive asymmetrical aperture defining an exterior view, with this aperture-inspired form continued as a design motif throughout the interior of the house.

The spatial choreography is guided by the client’s request for privacy between the parents and son’s family, where the incorporation of a double volume space, a ramp and an internal spiral stairs within the master bedroom creates a situational spatial experience.